کفپوشها یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عناصر دکوراسیون و چیدمان فضا هستند. بیشتر طراحان دکوراسیون، از اساسیترین عنصر محیط یعنی کف، شروع به طراحی و انتخاب سایر اجزاء میکنند. پوشش کف اگر به درستی انتخاب شود میتواند با هماهنگی خاصی که با مبلمان و نورپردازی محیط پیدا میکند احساس آرامش و راحتی را برای شما فراهم کند. از بین کفپوش ها، ما استفاده از کفپوش پی وی سی را به شما پیشنهاد می دهیم، زیرا کفپوش پی وی سی ویژگی های منحصر به فردی از جمله: نصب سریع و آسان، قابل شستشو، دوام بالا، قیمت مناسب تر نسبت به پارکت دارد.
کفپوش pvc چیست ؟
پارکت پی وی سی یکی از انواع کفپوشها است. پی وی سی مخفف Poly Vinyl Chloride است که با نام کفپوش وینیل نیز شناخته میشود. این کفپوش از فیبر ، مواد فشرده pvc و چند لایه دیگر ساخته شده است. لایههای مختلف آن شامل لایه UV که کار محافظت از سطح کفپوش را انجام میدهد. لایه پوششی که باعث مقاومت کفپوش میشود لایه طرح که لایه رویی و چاپ شده میباشد. لایه اصلی که از جنس پی وی سی است و ضخامت و انعطاف پذیری لایه رویی کفپوش بسیار مهم است و باید متناسب با فضایی باشد که در آن به کار میرود. برای محیط های مسکونی، کفپوشهای با ضخامت ۲ – ۱/۵ میلیمتری و برای فضاهای اداری و تجاری ضخامت ۳ میلیمتر مناسب است. انعطاف پذیری مناسب لایه رویی هم باعث ماندگاری و نصب راحت کفپوش میشود. اگر این لایه از نوع عاجدار (برجستگیهای کوچکی که روی سطح کفپوش قرار دارد) باشد مشکل لیز بودن کفپوش پی وی سی را نخواهید داشت.
ویژگیهای کفپوش pvc
- تنوع طرح
- ضد آب
- عایق صوتی و حرارتی
- نصب سریع و آسان
- مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار
- ماندگاری و دوام بالا
- نظافت شست و شوی آسان
- قیمت مناسب
انواع کف پوش پی وی سی
کفپوش پی وی سی (pvc ) به دو شکل تایلی و رولی، و در طرحها و رنگهای مختلف در بازار موجود است. کفپوش های تایلی در ابعاد ۱۵×۹۰ سانتیمتر و به شکل تایلهای مستطیلی هستند. پی وی سی های رولی به صورت یک تکه و موکتی روی سطح زمین پهن میشوند. این کفپوشها را توسط چسبهای مخصوص (چسب صنعتی یا خمیری) به سطح زمین میچسبانند.
کفپوش پی وی سی تایلی یا رولی ؟
این کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد، ولی دانستن این نکات شاید بتواند شما را قانع کند، که پی وی سی تایلی را انتخاب کنید:
- کفپوشهای تایلی شباهت زیادی به پارکت لمینت دارند، بنابراین زیباتر هستند.
- ضخامت و در نتیجه استحکام بیشتری دارند، نصب آنها راحت تر است.
ممکن است در هنگام خرید کفپوش، در انتخاب بین پارکت لمینت و کفپوش پی وی سی دچار تردید شوید. بهتر است به این موارد توجه کنید:
- ضخامت پارکت لمینت ۱۲-۸ میلیمتر و ضخامت پی وی سی ۳-۱/۵ میلیمتر است بنابراین لمینتها استحکام بیشتری دارند.
- پی وی سی ها خاصیت ضد آب دارند، بنابراین مناسب مکان هایی که آبریزی زیاد دارند ( مانند آشپزخانه) هستند. پارکت لمینتها در اثر رطوبت خراب میشوند.
- کفپوش پی وی سی را با چسب میچسبانند، و قبل چسباندن باید زیرسازی انجام شود. اما پارکت لمینت به چسب نیازی ندارد و از طریق کلیکهایی که در اطراف آن قرار دارد، میچسبد.
- پارکتها قابل جابجایی هستند، یعنی می توان آنها را از یک مکان کند و به جای دیگری چسباند ولی پی وی سی این قابلیت را ندارد
- پارکت لمینتها گرانتر هستند .
نصب کفپوش پی وی سی
آنچه در هنگام نصب کفپوشهای پی وی سی بسیار مهم میباشد، زیرسازی مناسب است .این کفپوش ها را میتوان روی سطوح سرامیک، موزاییک، سنگ، کاشی و سیمان نصب کرد اما ابتدا بررسی میکنند که سطح کاملا صاف و تراز و تمیز باشد. درزها و ناهمواریها با سیمان و چسب چوب برطرف می شود سپس نصب صورت میگیرد. اگر زیرسازی درست انجام نشود بعد از نصب کفپوش احتمال بلند شدن بخشهایی از آن و یا ایجاد پستی و بلندی روی سطح آن وجود خواهد داشت.
فاکتورهای تعیین کننده هزینه نصب پارکت پی وی سی (pvc)
- متراژ فضا: که هم میزان مواد مورد نیاز و هم حجم کار و اجرت نصاب را مشخص میکند.
- میزان آماده بودن سطح مورد نظر: اگر سطح شما آماده نصب باشد (تمیز و هموار باشد) هم پروژه سریعتر به پایان میرسد و هم اجرت نصب کاهش مییابد.
قیمت کفپوش پی وی سی
مهمترین ویژگی کفپوش پی وی سی تنوع طرح در آنهاست. از انواع طرحهای چوب، سنگ و کاشی در رنگهای مختلف میتوان استفاده کرد هماکنون طرح های چوبی آن به دلیل قیمت مناسب جایگزین خوبی برای پارکت و پارکت لمینت است.
شما میتوانید کفپوشهای پی وی سی را از برندهای مختلف با قیمتهای متفاوت تهیه کنید. قیمت میانگین این کفپوشها از حدود ۱۳۰۰۰۰ تا حدود ۲۱۰۰۰۰ در هر متر است. به دلیل وجود کف پوش های بی کیفیت و درجه دو در بازار سعی کنید از برندهای محبوب و فروشگاههای معتبر خرید کنید.
آیا میشود کفپوش pvc را خودمان نصب کنیم؟
این کار بهتر است توسط متخصص انجام شود، اما اگر سطح شما صاف و یکدست باشد یا قبلاً این کار را انجام دادهاید می توانید خودتان آن را نصب کنید. برای این کار بهتر است سراغ مدل تایلی بروید چون نصب آن راحت تر است.
معایب کفپوشهای پی وی سی بی کیفیت
- به راحتی (حتی با دست) پاره میشوند.
- اگر با یک جسم نسبتاً تیز (مثل کلید) روی آنها بکشید خش میافتد.
- سبک هستند.
- جای اجسام روی آنها باقی میماند.
خلاصه مقاله کف پوش پی وی سی
در این مقاله در مورد کف پوش پی وی سی (pvc)، انواع این کفپوش ها، نصب و قیمت کف پوش پی وی سی صحبت کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کفپوش های پی وی سی می توانید با مراجعه به سایت شرکت دکوراسیون داخلی آرکسان با شماره های داخل سایت تماس گرفته و لیست قیمت کف پوش پی وی سی را سوال بفرمایید.