طراحی نما
طراحی نمای ساختمان ها که در اشکال و اندازه های متفاوت طراحی میشوند، در زیبایی معماری ساختمانها تاثیر بسزایی دارند. یک معمار برای طراحی نمای ساختمان باید فاکتورهای متعددی را در نظر داشته باشد. انتخاب مصالحی که قرار است در نما به کار رود، مهمترین بخش طراحی نما ساختمان به شمار میرود.
طراحی ورودی ساختمان، جانمایی در و پنجرهها، سبک معماری نما و… از دیگر فاکتورهای حائز اهمیت در طراحی نما ساختمان هستند. در دنیای انسانها نیز ظاهر تا حدود زیادی شخصیت و هویت آدمها را تعریف میکند؛ هویت یک ساختمان هم توسط نمای آن مشخص میشود. ساختمانها با ظاهر و نمایی که دارند میتوانند در یاد افراد باقی بمانند چراکه طراحی نما برای ساختمان نه تنها جلوه و ارزش بیشتری به آن ساختمان میدهد بلکه به زیباتر شدن شهر نیز کمک میکند.
اگرچه در طراحی نما بحث زیباشناسی یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد اما شرکت معماری داخلی آرکسان علاوه بر این فاکتورها، حین برنامه ریزی برای طراحی نما آن را از بعد انرژی و تاثیری که قرار است بر روی محیط زیست بگذارد نیز مورد بررسی قرار خواهد داد. ایدههای زیادی برای طراحی نمای یک ساختمان وجود دارد اما همه این ایدهها ممکن است از جهاتی قابل اجرا نباشند؛ برای مثال استفاده از سبک یا متریال نامناسب برای طراحی نما ممکن است راندمان انرژی ساختمان را کاهش دهد.
طراحی نما ساختمان ویلایی
ایدههای هیجان انگیز زیادی برای طراحی نمای ساختمان های ویلایی وجود دارد. نمای یک ویلا و اینکه از بیرون چگونه به نظر میرسد یکی از مهم ترین معیارهای تصمیم گیری افراد برای خرید یا عدم خرید آن ویلا است به همین خاطر طراحی شیک برای نما، ارزش ویلا را چندین برابر افزایش خواهد داد. برای طراحی نمای ویلا سبکهای متفاوتی وجود دارد. نمای شیشهای یکی از رایجترین و محبوبترین سبکهای طراحی نما ویلا به شمار میرود. همانطور که در دو تصویر فوق مشاهده میکنید، شیشه نمای بسیار زیبایی به ساختمان ویلا میبخشد. نمای شیشهای از جهت صرفه جویی در مصرف انرژی متریال مناسبی به شمار میرود.
طراحی نما یک طبقه
طراحی نمایی یک ویلای یک طبقه نسبت به ویلاهای چند طبقه سادهتر است و میتوان ایدههای منحصربهفردی را برای آن اجرا کرد. چوب متریال بسیار مناسبی برای طراحی نمای ویلاهای یک طبقه به شمار میرود. این متریال از آنجایی که یک عنصر طبیعی است میتواند تاثیرات مثبتی بر روی افراد بر جای بگذارد. در تصاویر فوق چند نمونه طراحی نما به سبک مینیمالیسم را مشاهده میکنید. رنگهایی مثل سفید و خاکستری در طراحی به سبک مینیمالیسم جایگاه ویژهای دارند.
طراحی نما ساده
طراحی ساده همیشه یکی از پرطرفداترین سبک های معماری در طراحی نما ساختمان است. برای طراحی یک نمای ساده معمولا از نماهای کامپوزیتی استفاده میشود. بزرگترین مزیت این متریال برای نما، مقاومت بالا و وزن سبک آن است. نماهای کامپوزیتی گزینه های زیادی برای انتخاب پیش رویتان خواهند گذاشت چراکه میتوانید کامپوزیت را به شکل سنگ یا چوب در بیاورید. اگر میخواهید یک ویلای شیک و مدرن داشته باشید شرکت طراحی دکوراسیون داخلی آرکسان استفاده از نمای کامپوزیتی را توصیه میکند.
طراحی نما مسکونی
اگر نگاهی به ساختمان های نوساز بیندازید متوجه میشود که مهندسان ساختمانی بر روی طراحی نما مانور زیادی میدهند. هرچه یک ساختمان مسکونی نمای شیک تر و مجللتری داشته باشد، ارزش اقتصادی بالاتری نیز خواهد داشت. سنگ و آجر نما جزو رایج ترین متریال هایی هستند که برای طراحی نما ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند. نمای سنگی که بیشتر مورد توجه ساختمان های مسکونی است در برابر تغییرات آب و هوایی و دما مقاومت زیادی دارد. البته این متریال برای نما کمی پرهزینه و اجرای آن به نیروی کار و زمان بیشتری نیاز دارد. یک معمار با تجربه با توجه به وضعیت جوی، دمای منطقه، میزان بارش سالیانه و بررسی وضعیت مسیر و شدت وزش باد بهترین نما را برای ساختمان طراحی میکند.
طراحی نما کلاسیک
طراحی نما به سبک کلاسیک یکی از آن سبکهای مورد علاقه معماران و دیگر افراد است. این سبک از طراحی در نگاه اول حسی از شکوه و تجمل را القا میکند. برای افرادی که علاقهمند به این سبک از طراحی هستند، سبک کلاسیک انتخاب ایده آلی است. سنگ در طراحی نمای کلاسیک حرف اول و آخر را میزند. طراحی ستونهای بلند، الگوبرداری از نمای ساختمان های تاریخی یا نورپردازی های وسیع از بارزترین المانهای طراحی نمای کلاسیک هستند. پنجرههای بلند، ستون های سنگی تزئین شده، استفاده از مجسمه ها و کتیبه ها و… از دیگر نشانه های طراحی نما به سبک کلاسیک هستند. سنگهای مرمر، گرانیت و تراورتن جزو پرطرفدارین سنگهایی هستند که در طراحی نمای کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرند.
طراحی نما ساختمان با آجر
حس و حال خوب نمای آجری را میتوانید در دو تصویر فوق مشاهده کنید. آجر از گذشته تا به امروز یک آیتم محبوب برای طراحی نمای ساختمانها است. یکی از معایب نماهای آجری مقاومت کمتر آنها نسبت به تغییرات آب و هوایی است. از همینرو در مناطق شمالی و پرباران کشور استفاده از این نما چندان توصیه نمیشود. ترکیب چند رنگ برای اجرای نمای آجری نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت.
طراحی نما نئوکلاسیک
نئوکلاسیک یک گرایش نوین در سبک کلاسیک است. اگر سبک کلاسیک را دوست دارید اما افراط زیاد در استفاده از المانهای این سبک را نمیپسندید به احتمال زیاد شما هم طرفدار سبک نئوکلاسیک در طراحی نما هستید. نئوکلاسیک را تقریبا میتوان یک پوسته کلاسیک دانست که بر روی امکانات مدرن کشیده میشود. در نئوکلاسیک وجود یک نقطه کانونی از بارزترین ویژگی هایی است که در این سبک دیده میشود. در تصاویر فوق مشاهده میکنید که بخش مرکزی در نمای ساختمان هایی که به سبک نئوکلاسیک طراحی شده اند، اهمیت بیشتری دارد.
طراحی نما ساختمان سنگ
سنگ از دیگر متریال های طراحی نمای ساختمان است. سنگهای صیقل نخورده و سنگهایی که ظاهر طبیعی خود را حفظ کردهاند برای طراحی نمای ساختمان های ویلایی بسیار محبوب هستند. این سبک از طراحی نما ناخودآگاه احساس خوبی ایجاد میکند. در طراحی نما با سنگ از اصل سادگی پیروی میشود چراکه سنگ تنها عنصر شاخص در این طراحی است و میتواند مفهوم سادگی و زیبایی بصری را به راحتی به مخاطب منتقل کند.
طراحی نما رومی
نمای رومی یکی از سبکهای پرطرفدار طراحی نما در ایران است. این سبک از معماری اصیل کلاسیک روم و یونان الهام گرفته است اما با گذر زمان المانهایی از ایران باستان نیز به آن راه یافته اند. به دلیل شباهت زیاد این سبک با کلاسیک، ممکن است برخی متوجه تفاوت های میان این دو سبک نشوند. سنگ های گران قیمتی چون مرمر، تراورتن و سنگ آهک از مصالحی هستند که در طراحی نما به سبک رومی مورد استفاده قرار میگیرند اما به دلیل پرهزینه بودن این سنگها معمولا در اغلب نماهای رومی سنگهای ارزان قیمت به چشم میخورد.
1. جدیدترین متریال نما کدام است؟
نمای کرتین وال، نمای کامپوزیت آلومینیوم، نمای استرچ متال، نمای مونولیت، نمای بایرامیکس و نمای فایبر سمنت جزو پرطرفدارترین و جدیدترین مصالح برای طراحی نمای ساختمان به شمار میروند.
2. چند نوع متریال سبک و مقاوم برای نمای ساختمان وجود دارد؟
نمای سمنت برد، کامپوزیت و سیمان سفید 3 مورد از متریالهای مقاوم و در عین حال زیبا و پرطرفدار برای طراحی نمای ساختمانهای ویلایی و مسکونی هستند.
3. آیا چوب متریال مناسبی برای طراحی نمای ساختمان است؟
ممکن است به دلیل ماهیتی که چوب دارد تصور کنید مقاومت کافی را برای اجرای نمای ساختمان ندارد. اما امروزه فناوریهای پیشرفتهای وجود دارد که مقاومت چوب را برای قرارگیری در شرایط جوی مختلف، افزایش میدهند. اگر رطوبت و میزان بارش سالانه در محیطی خیلی زیاد نباشد، میتوان از چوب برای طراحی نمای ساختمان استفاده کرد.