رنگ و نورپردازی اداری
محیط اداری دومین خانه کارکنان و کارمندان محسوب میشود؛ بنابراین دکوراسیون اداری از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید توجه به رنگ و نورپردازی اداری از نظر بسیاری از افراد کاری بیهوده به نظر برسد؛ ولی باید بگوییم انتخاب رنگ و نورپردازی اداری از مهمترین و اصلیترین گامهای طراحی محیط اداری است.
نورپردازی پدیدهای است که با وجود آن، دیدن اشیاء بصورت واضح امکانپذیر میشود. نور و نوع نورپردازی ایده خلاقانهای است که به محیط اداری رنگ پاشیده و روح میبخشد. با اینکه هدف اصلی از نورپردازی واضح دیده شدن اجسام و محیط است اما به کار بردن درست و مناسب از نور، باعث بالا رفتن روند کار شده و حس امنیت و رضایت بیشتری تولید میکند.
علاوه بر نور، رنگهای به کار برده شده در دکوراسیون فضای اداری، هم از نظر روحی و هم از نظر روانی بسیار تاثیرگذار است؛ به گونهای که با به کار بردن رنگهای خاصی در محیط اداری، میتوانید شاهد نتیجهای رضایتبخش شوید.
اصول و نکات حائز اهمیت در انتخاب رنگ و نورپردازی اداری
یکی از فاکتورهای اولیه در رنگ و نورپردازی اداری، میزان مناسب نور است. میزان نورپردازی درعملکرد و بازده کارمندان بسیار موثر است. با توجه به تحقیقات انجام شده، مشخص شده است که نوع و روش نورپردازی، تاثیراتی بر حالات روانی و بیولوژیکی افراد دارد. با به کار بردن یک استراتژی مناسب در نحوه نورپردازی، میتوانید شاهد بازدهی عالی از طرف کارمندان باشید.
بهتر است نورپردازی محیط اداری؛ تلفیقی از نور طبیعی و مصنوعی باشد. البته استفاده از نور طبیعی، بستگی به شرایط جغرافیایی اداره شما داشته و در همه محیطهای اداری یکسان نخواهد بود. استفاده از نور طبیعی، موجب میشود میزان مصرف انرژی در کل ساختمان اداره کمتر شود. جهت نور، بازتاب آن و سایه روشنی که ایجاد میکند موجب عدم یکنواختی محیط خواهد شد.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم، حفظ تعادل نورپردازی در قسمتهای مختلف اداره است. برای مثال نور مورد نیاز در سالنهای کنفرانس بیشتر از نور مورد نیاز در نمازخانه اداره است. پس بهتر است تمرکز خود را بر روی قسمتهای مهم و پر رفتوآمد اداره بگذارید و شدت رنگ و نورپردازی اداری در این مکانها را هم در نظر بگیرید. بالا و یا پایین بودن سطح نور، موجب کسل شدن و حتی خستگی کارمندان آن اداره خواهد شد. بنابراین با توجه به میزان استاندارد نور مورد نیاز در اداره، اقدام به افزایش و یا کاهش نور موجود در محیط کنید.
آخرین فاکتور در رنگ و نورپردازی اداری، توجه در به بکاربردن رنگهای مناسب است. رنگها تاثیر مستقیمی بر روی حالات احساسی و روانی افراد دارند. ابتدا در انتخاب رنگ مناسب برای طراحی دکوراسیون اداری معمولا به رنگهای استفاده شده در لوگوی اداره توجه میکنند و با استفاده از رنگهای به کار رفته در لوگو، رنگها را انتخاب میکنند.
رنگهای سرد از جمله رنگ آبی، محیطی آرامشبخش ایجاد میکنند و ذهن کارکنان را از استرس و تنشها دور میسازند. رنگهای گرم مانند زرد یا قرمز نیز بر بالا رفتن انرژی کارمندان تاثیرگذار است و مانع ایجاد کسالت در محیط کاری میشود. استفاده از رنگهای خنثی مانند سفید، خاکستری و غیره نیز بیتاثیر نیست و رنگهایی بسیار کاربردی برای استفاده در دیوارهای اداره نیز هستند.
ایدههای جذاب در رنگ و نورپردازی اداری
یکی از ایدههای جذاب در رنگ و نورپردازی اداری، تلفیق رنگهایی است که مکمل یکدیگرند. این کار علاوه بر تاثیر خوبی که از نظر روانشناسی دارد؛ موجب میشود زیبایی محیط کار چندین برابر شود. استفاده از رنگهای به کار رفته در لوگو نیز ایده جذابی است که فضای اداری را از یکنواختی در میآورد.
یکی دیگر از ایدههای پیشنهادی در رنگ و نورپردازی اداری، استفاده از چراغهای دکوراتیو است که زیبایی محیط اداری را چندین برابر افزایش میدهد. امروزه چراغهای دکوراتیو مختلفی برای ادارهها طراحی و تولید شده است که میتوانیم به چراغ دکوراتیو گرد آویز و روکار، چراغ خطی، چراغ رینگی و غیره اشاره کنیم که با استفاده از آنها شاهد فضای جذابی در محیط کاریتان خواهید شد.
ایجاد محیطی جذاب با رنگ و نورپردازی اداری
همانطور که گفته شد طراحی دکوراسیون فضای اداری از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین لازم است در مواردی مانند رنگ و نورپردازی اداری حساسیت زیادی به خرج دهید. فاکتورها و اصول رنگ و نورپردازی اداری مانند حفظ تعادل نور، نوع رنگ و غیره را فراموش نکنید و سعی کنید هنگام اقدام به این کار، ایدههای جذاب و خلاقانهای به کار ببرید. استفاده از رنگ و نورپردازی اداری علاوه بر موثر بودن آن بر روح و روان کارمندان، باعث ایجاد محیطی جذاب و انرژیبخش برای کار شده و عملکرد و بازده کاری را بیشتر خواهد کرد.