جشنواره بهاره فروش انواع مدل های پارکت لمینت

شما در اینجا هستید:

تعمیرات جزئی در بازسازی که نیاز به مجوز ندارد

Building repairs

همانطور که می‌ دانیم تمام مشخصات ساختمان مثل تعداد طبقات، متراژ زیربنا و هرگونه اطلاعات فنی و مهندسی یک ساختمان؛ در پروانه بهره‌ برداری آن باید ثبت شود. که هرگونه تغییر در این مشخصات بدون گرفتن مجوز غیرقانونی است. اما برای بازسازی و تعمیرات جزئی نیاز به گرفتن مجوز نیست، که در ادامه در مورد آن‌ ها بیشتر توضیح می‌ دهیم.

هر یک از مصالح ساختمانی مثل سنگ، موزاییک، ایزوگام، کاشی، سرامیک و… دارای یک عمر مفید هستند، و پس از گذشت چندین سال دچار فرسودگی و خرابی می‌ شوند. که این مسئله ممکن باعث فرو ریختن ساختمان شود و برای ساکنین آن ایجاد خطر کند. به همین منظور لازم است که به سرعت این چنین خرابی‌ هایی رفع شوند.

در ادامه این مقاله 12 مورد از تعمیرات جزئی در ساختمان که نیاز به مجوز ندارد، را بیان می‌ کنیم تا کسانی که قصد تعمیر و بازسازی ساختمان خود را دارند بدانند که برای چه تغییراتی نیاز به مجوز ندارند.

بیشتر بخوانید: شرکت دکوراسیون داخلی

انواع تعمیرات و بازسازی جزئی ساختمان

منظور از بازسازی جزئی، تغییراتی هستند که در متراژ یا زیربنای ساختمان تغییری ایجاد نمی‌ کنند، به همین دلیل نیاز به اخذ مجوز از شهرداری ندارند. به عبارتی تعمیرات جزئی، باعث تغییر متراژ، تعداد طبقات و هر آنچه که در پروانه بهره‌ برداری ساختمان ثبت شده، نمی‌ شوند. مثلا اگر در پروانه ساختمان، زیربنا 150 متر ثبت شده، پس از انجام بازسازی نیز، زیربنا باید همین مقدار باقی بماند.

 تغییراتی که باعث شوند شکل کلی یا متراژ زیر بنا ساختمان تغییر کند، نیاز به گرفتن مجوز از شهرداری دارند؛ و در صورتی که بدون مجوز انجام شوند غیرقانونی هستند. به همین دلیل در ادامه لیستی از تغییرات یا تعمیرات جزئی در ساختمان که نیاز به مجوز ندارند را بیان می‌کنیم.

تعمیر و بازسازی پشت بام ساختمان

کفپوش پشت بام معمولا بر اثر تابش نور خورشید در تابستان و بارش برف و باران در زمستان دچار آسیب دیدگی می‌ شوند. چنانچه که این خرابی‌ ها یا ترک‌ ها برطرف نشوند، رطوبت ناشی از بارش‌ ها ممکن است که به دیوارها نیز آسیب برساند یا سقف ساختمان فرو بریزد. ایزوگام یا قیرگونی کردن یا تعمیر کفپوش پشت بام ساختمان، از جمله تغییرات جزئی است که نیاز به اخذ مجوز ندارد.

تعمیر و بازسازی پشت بام ساختمان

تعمیر و بازسازی نمای ساختمان

جنس نمای ساختمان‌ ها معمولا از مصالح ساختمانی، مانند سنگ، کامپوزیت آلومینیوم، آجرنما و… است. که این مصالح نیز پس از گذشت چند سال ممکن است فرسوده یا معلق شوند. در نمای سنگی، معمولا سنگ‌ ها بر اثر عوامل محیطی معلق می‌ شوند یا این که با گذشت زمان کهنه می‌ شوند. شستشو، سفت کردن و تعویض سنگ‌ ها در ساختمان‌ ها نمای سنگ، یا شستشو و تعمیر نماهای آجری و کامپوزیت نیز نیاز به اخذ مجوز ندارد.

البته در صورتی که معماری و جنس نمای ساختمان بخواهد تغییر کند، باید از شهرداری مجوز گرفت، به عنوان مثال چنانچه نما آجری باشد و بخواند به سنگ یا کامپوزیت تغییر دهند باید از شهرداری مجوز گرفت.

حفر یا تخلیه چاه فاضلاب

در صورتی که در اطراف ساختمان قنات، تونل مترو و یا هر مورد مهمی دیگری زیر ساختمان وجود نداشته باشد. برای حفر چاه جدید و تخلیه چاه‌های قدیمی نیاز به گرفتن مجوز از شهرداری نیست. اما برای حفر چاه در مناطق ویژه و مهم باید بررسی‌ های لازم انجام شده و مجوزهای لازم اخذ شود.

تعمیر یا تعویض کاشی و سرامیک

کاشی‌ ها و سرامیک‌ های ساختمان، نیز یکی از مواردی هستند که بر اثر گذشت زمان و رطوبت؛ دچار خرابی می‌ شوند. که به منظور حفظ زیبایی و موارد ایمنی باید بازسازی شوند‌. تعمیر و تغییر دادن آن‌ ها نیز جزو بازسازی‌ های جزئی به حساب می‌ آید.

بازسازی آشپزخانه

منظور از بازسازی آشپزخانه، یعنی تغییری که باعث عوض شدن پلان معماری آشپزخانه نشود. مثلا عوض کردن سرامیک‌ ها و کابینت‌ های ساختمان که در شکل کلی آن تغییری ایجاد نمی‌ کنند نیاز به مجوز ندارند.

عوض کردن درب و پنجره‌های ساختمان

عوض کردن درب و پنجره‌ ها نیز، در صورتی که اندازه آن‌ ها تغییر نکند و باعث تغییر در شکل یا نمای ساختمان نشوند، نیاز به اخذ مجوز ندارند. امروزه معمولا پنجره‌ های دوجداره را به جایگزین پنجره‌ های معمولی می‌ کنند، زیرا پنجره‌ های دوجداره عایق خوب گرما و صدا هستند.

عوض کردن درب و پنجره های ساختمان

بازسازی حیاط ساختمان

عملیاتی مانند ساختن یا بازسازی باغچه، تعمیر یا ایجاد حوض و تعویض کفپوش حیاط، شامل بازسازی آن می‌ شود. به طوری کلی چنانچه بازسازی حیاط باعث قطع و خشک شدن درخت‌ های موجود نشود، و در عرض یا طول آن تغییری ایجاد نکند، نیاز به اخذ مجوز ندارد.

 تعمیر سرویس‌های بهداشتی

از آنجایی که محیط سرویس‌ های بهداشتی مرطوب است، کاشی‌ ها و کف آن دچار نم‌زدگی می‌ شوند. برای رفع نم و بازسازی آن‌ ها، لازم است که کف سرویس‌ ها قیرگونی شده و کاشی و سرامیک‌ های آن عوض شوند. ایجاد چنین تعمیراتی که شکل و اندازه کلی ساختمان را تغییر نمی‌ دهد نیاز به مجوز ندارد.

 نصب حفاظ بر روی دیوارها و پنجره‌ها

نقش حفاظ‌ معمولا ایجاد ایمنی برای ساختمان است، برای نصب کردن آن‌ ها نیز، لازم نیست مجوزی دریافت شود. البته باید به این نکته توجه کرد که حفاظ دیوار باید به گونه‌ای باشد که داخل ساختمان قرار داشته باشد و برای ساختمان‌ ها مجاور ایجاد مزاحمت نکند.

تعمیر لوله‌کشی‌های ساختمان

تعمیر یا عوض لوله‌ های آب، فاضلاب و گاز که به منظور رفع خرابی و نواقص آن‌ ها انجام می‌ شود. نیز یکی از تعمیراتی جزئی ساختمان است، که نیاز به گرفتن مجوز ندارد. اما باید به چنین نکته‌ ای توجه کرد که، رفع خرابی لوله‌ ها باید در اسرع وقت و توسط افراد ماهر انجام شود. زیرا نشت لوله آب یا گاز، دچار فرو ریختن یا انفجار ساختمان می‌ شود.

تعمیر لوله کشی های ساختمان

 تعمیر و بازسازی راه‌ پله‌های ساختمان

از آنجایی که رفت و آمد در راه‌پله‌ های ساختمان زیاد است، در مدت زمان کوتاهی دچار فرسودگی می‌ شوند. عوض کردن سنگ‌ های پله و گذاشتن نرده برای پله‌ ها از جمله مواردی هستند که برای انجام آن‌ ها لازم نیست مجوزی دریافت شود‌. البته چنانچه قصد افزایش، کاهش و یا هرگونه تغییر در پلان معماری راه‌ پله‌ ها، باید از شهرداری مجوز دریافت کرد.

 نصب یا تعمیر سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی

نصب کردن یا تعمیر پکیج، رادیاتور، تعمیر موتورخانه و یا نصب و تعمیر کولر یکی دیگر از عملیات بازسازی ساختمان هستند که برای انجام آن‌ ها لازم به گرفتن مجوز نیست.

بیشتر بدانید: بازسازی دفتر کار ، بازسازی خانه ، بازسازی مغازه ، بازسازی ویلا

سخن پایانی

به طور کلی منظور از بازسازی جزیی، مرمت یا تعمیراتی هستند که در پلان معماری ساختمان یا مشخصات کلی آن که در پروانه بهره‌ برداری ثبت شده، تغییری ایجاد نمی‌ کنند. که ما در این مطلب به بررسی 12 مورد از تعمیرات جزئی در ساختمان که نیاز به مجوز ندارد، پرداختیم. در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد بازسازی ساختمان و مجوزهای لازم می‌ توانید از کارشناسان مجموعه آرکسان کمک بگیرید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط با