بازسازی و دکوراسیون داخلی چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ بازسازی به عملیاتی گفته می شود که به منظور نوسازی سازه های فرسوده و قدیمی انجام می شود. مرمت یک ساختمان گاه به تعمیر قسمت آسیب و گاه به تغییرات کلی ساختار ساختمان ختم می شود. در دکوراسیون داخلی دکوراتور شخصی است که به کار چیدمان تزئینات داخلی منزل و تنظیم تناسب در انتخاب متریال ها با اجزای دکوراسیون داخلی می پردازد درحالی که بازسازی صفر تا صد یک بنا بر عهده معمار است. بازسازی و نوسازی از لحاظ فنی تفاوت های مهمی با هم دارند و به نیروهای متخصص با مهارت ها نیاز دارند.
برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه یا محلی چون شرکت می توانید از یک شرکت طراحی دکوراسیون داخلی کمک بگیرید. درحالی که برای بازسازی باید به شرکت های معماری مراجعه کرده و با معماران ساختمانی مشورت کنید. اگر بخواهیم تفاوت میان بازسازی و نوسازی را در یک جمله خلاصه کنیم می توانیم بگوییم در بازسازی معمار تغییراتی در بنا و شیوه ساخت به وجود می آورد اما طراحان دکوراسیون داخلی ظاهر این معماری را دیزاین می کنند. برای مثال یک دیزاینر در انتخاب محصولات دکوراتیو، نحوه چیدمان یا انتخاب رنگ دیوارهاو … همکاری می کند.
طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی یکی از شاخه های طراحی معماری است و یک طراح داخلی دید کاملی در پروسه طراحی معماری دارد. وظیفه طراح داخلی در آوردن فضاها و فرم های داخلی ساختمان با تمرکز بر اصول طراحی معماری است. طراح داخلی در صورت سر رشته داشتن در کارهای هنری و درک بالا از هنر، می تواند در چیدمان تزئینات داخلی ورود کند.
نقشه کشی و ساخت و ساز فضاها بخشی از طراحی داخلی است که به دانش و فعالیت های عملی نیاز دارد. دانشگاه های زیادی وجود دارند که دوره های طراحی داخلی برگزار می کنند. بیشتر فارغ التحصیلان این رشته قبل از اینکه شرکت خود را تاسیس کنند باید چند سالی به کار آموزی در سایر شرکت ها بپردازند.
دکوراسیون داخلی چیست؟
طراحی دکوراسیون داخلی توسط دکوراتور انجام می شود. دکوراتور به دور از قواعد مهندسی و طراحی معماری، وظیفه چیدمان و تزئینات داخلی، انتخاب رنگ متریال، پارچه ها، پرده ها، تابلوها و… را به عهده دارد. دکوراسیون داخلی به هنر و دانش ساخت فضای داخلی دلپذیرتر و کاربردی تر برای ساکنان اشاره دارد.
دکوراسیون داخلی حلقه اتصال بین دو علم معماری و طراحی داخلی است. طراح داخلی کار چیدمان و دکوراسیون داخلی را انجام می دهد اما عکس این موضوع درست نیست و دکوراتور نمی تواند به طراحی داخلی بپردازد بلکه برای این کار حتما نیاز به داشتن مدرک است. جالب است بدانید که طراح داخلی با مشاوره معمار پروژه حتی قادر به تغییر طراحی معماری می باشد؛ مثلا ممکن است برای داشتن یک طراحی داخلی ایدئال یک دیوار را جا به جا کند.
طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی در پروژه های معماری
ابهاماتی زیادی در زمینه فهم مفهوم طراح داخلی و دکوراتو یا طراح دکوراسیون وجود دارد. بعضی افراد هیچ تخصصی در این زمینه ندارند و اقدام به طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی میکنند که موجب ارائه طراح های غیر استاندارد و هدررفت سرمایه می شود. نبود شفافیت قانونی لازم نیز به این آشفتگی کمک زیادی کرده است. در یک پروسه مهندسی، معمار از ابتدای پروژه با طراح داخلی در ارتباط است و تا پایان پروژه طراح داخلی و معمار پروژه با همفکری هم پیش می روند.
ولی کار دکوراتور پس از طی شدن تمام این مراحل تازه شروع می شود و دکوراتور اقدام به چیدمان و تزیین فضاهای داخلی طراحی شده توسط طراح داخلی می کند و طراح دکوراسیون صرفا در خصوص ظاهر و شکل و فرم متریال تصمیم میگیرد. برای درک بهتر تفاوت های طراحی داخلی با طراحی دکوراسیون داخلی این نکته را باید بدانید که در اجرای طراحی دکوراسیون داخلی نیازی به عملیات ساخت و ساز و مهندسی نداریم و در هر مکانی می توان با تعویض وسایل، تزیینات، پرده، مبلمان و کاغذ دیواری و … تغییر دکوراسیون ایجاد کرد اما برای اجرای یک پروژه طراحی داخلی در ساختمانی که از قبل ساخته شده حداقل نیاز به بازسازی خانه و محل کار خود خواهید داشت.
بازسازی یا نوسازی؟
برای مطمئن شدن ازاینکه کدام یک از روش های بازسازی یا نوسازی برای خانه مناسب تر است باید قبل از هر اقدامی موارد زیر را در نظر بگیرید:
بودجه
اینکه چه مقدار بودجه در نظر گرفتید بسیار مسئله مهمی است. یک بازسازی کامل ممکن است بین هفت تا ده درصد ارزش یک ساختمان هزینه داشته باشد. اگر بودجه زیادی ندارید یک ترمیم ساده یا نوسازی انجام دهید.
انتظار شما از تغییر
اگر قصد دارید کاربری ساختمان را با یک اتاق تغییر دهید نیاز به بازسازی است اما اگر فقظ انتظار دارید که ساختمان نو و مدرن به نظر برسد بهترین کار نوسازی است.
مشورت با کارشناسان
بازسازی یا نوسازی کار هرکسی نیست و باید از کمک نیروهای متخصص و مشاوره با کارشناسانی که در این زمینه تخصص دارند استفاده کرد؛ مانند شرکت های معماری و دکوراسیون داخلی.
مراحل بازسازی و نوسازی خانه
بازسازی یا نوسازی هر بنایی یکسری مراحل دارد که باید به درستی صورت بگیرد. یک شرکت معماری یا شرکت طراحی دکوراسیون داخلی تمامی مراحل زیر را به درستی طی می کند.
طراحی و برنامه ریزی
قبل از هر اقدامی برای نوسازی خانه باید نقشه قدیمی خانه و نقشه جدیدی که مد نظر است ترسیم و طراحی شود.
برآورد هزینه ها
بعد از ترسیم نقشه اولیه و ثانویه به سمت برآورد هزینه های کلی می رویم که باید بعد از نوسازی خانه پرداخت کنیم.
مقاومت خانه
در نوسازی خانه باید دقت کنیم که فرایند تعمیرات و بازسازی ساختمان در هیچکدام از مراحل بازسازی به سازه های اصلی ساختمان آسیب نرساند.
تخریب
بعد از تصمیم گیری کارشناس و مشتری و ترسیم نقشه حالا به سراغ بخشی می رویم که می خواهیم در آن تغییر ایجاد کنیم. سپس شروع به تخریب قسمت های فرسوده می کنند.
سیم های برق و لوله کشی
زمان تخریب دیوارها و انجام تعمیرات و بازسازی ساختمان باید عناصر خطرساز و حساس را جمع آوری کرد یا آنها را پوشش داد که سیم های برق و لوله های آب از این دسته هستند.
نصب پنجره ها
یکی از مراحل بازسازی که مورد توجه کارشناسان است تغییر پنجره های قدیمی با نوع جدید و دو یا چند جداره است که از هدر رفتن و اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
نقاشی بنا و تزئینات
ایجاد تغییرات در ظاهر خانه به خصوص رنگ آمیزی جدید یا کاغذ دیواری حس بسیار خوبی در خانه ایجاد می کند.
انتخاب نوع کف پوش
در مرحله آخر می توانید بر حسب سلیقه و نوع اجزا در دکوراسیون منزل خود کفپوش سنگی، سرامیک یا چوبی انتخاب کنید.
چه قسمت هایی نیاز به بازسازی دارند؟
در نوسازی خانه علاوه بر تغییراتی که می توان در بخش داخلی و حریم خانه انجام داد برخی از تغییرات هم در مشاعات یک ساختمان انجام می شود و همچنین تعمیر آسانسور، رنگ آمیزی پله ها و پارکینگ و… که در ادامه به چند مورد مهم اشاره می کنیم.
- بهسازی تجهیزات گرمایش و سرمایش
- بازسازی درها و پنجره های ساختمان
- تعمیرات کف
- بهسازی سرویس بهداشتی
- تعمیرات تاسیسات ضروری ساختمان
- نوسازی کابینت ها
جمع بندی
نوسازی خانه یا بازسازی و تعمیرات ساختمان فرایندی است که درکنار هزینه هایی که دارد، میتوان آن را نوعی سرمایه گذاری برای آرامش اعضای خانواده دانست. نوسازی خانه به فرایند ایجاد تغییر یا بهسازی در مصالح موجود یا ترمیم بافت های فرسوده ای اطلاق می شود که دچار آسیب شده اند. گاهی اوقات فرایند نوسازی جنبه تزئینی داشته و تنها برای خروج از وضعیت یک نواخت ظاهری خانه صورت می گیرد.