بازسازی یا نوسازی، کدام یک برای ساختمان شما مناسب تر است؟ هر ساختمانی طول عمری دارد و کاملا بدیهی است که بعد از مدتی دچار آسیب شده و نیاز به تعمیر داشته باشد. شاید ساختمان شما هم دچار آسیب دیدگی شده است و شما نمی دانید بازسازی یا نوسازی، کدام یک گزینه مناسبی برای ساختمان شما است.
قابل ذکر است که نوسازی و بازسازی ساختمان، هر کدام دارای ویژگی هایی است، که بر اساس شرایط و موقعیت یکی از این دو روش مورد استفاده قرار می گیرد.
این سوال که کدام روش (بازسازی یا نوسازی)، بهترین راه برای تعمیر خانه شما است، توسط متخصصین و کارفرمایان فعال در این حوزه تعیین می شود. فاکتورهای مختلفی تعیین می کنند که کدام روش برای تعمیر منزل شما مناسب است. این فاکتورها عبارتند از:
- شرایط ساختمان
- منطقه ساختمان
- نظر کارفرما
- هزینه (هزینه نوسازی بیشتر از بازسازی است.)
- عقب نشینی ساختمان و…
بهترین روش برای تعمیر ساختمان، توسط عواملی مانند شرایط ساختمان، محل قرار گیری ساختمان، نظر کارفرما، هزینه تعمیر، عقب نشینی و… تعیین می شود. شناخت ویژگی ها و معایب هر کدام از روش ها به شما کمک می کند تا بتوانید روش مناسبی را برای تعمیر ساختمان خود انتخاب کنید.
بیشتر بدانید: هزینه بازسازی به چه عواملی بستگی دارد؟
بازسازی چیست؟ نوسازی چیست؟ در چه مواقعی لازم است خانه را نوسازی کرد؟ این سوالات تنها تعداد اندکی از سوالاتی است که ذهن افراد را هنگام تعمیر ساختمان به خود درگیر می کند.
در نوسازی، بدون نیاز به تخریب کل ساختمان، فرآیند نوسازی انجام می شود. در مقابل تعدادی از ساختمان ها بسیار فرسوده هستند؛ به همین دلیل بازسازی اثر بخش نبوده و نیاز به نوسازی است.
در نوسازی لازم است تا قسمت اعظم یک ساختمان تخریب و مجددا ساخته شود.
مزایا مرمت
- صرفه جویی در زمان و انرژی
- تغییر دکوراسیون و ظاهر جدید
- تغییر ابعاد ساختمان
- بالا بردن قیمت خانه
- افزایش کیفیت زندگی
- افزایش استحکام ساختمان و…
یکی از مزایای مرمت ساختمان، ایجاد یک دکوراسیون جدید و مدرن است. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، مدل های جدیدی از طراحی دکوراسیون ایجاد می شود. در نتیجه شما می توانید با بازسازی ساختمان خود، این طرح ها را در خانه تان پیاده سازی کنید.
ساختمان ها با گذشت زمان فرسوده می شوند. بازسازی ساختمان کمک می کند تا استحکام سازه و طول عمر آن افزایش پیدا کند. در نتیجه یکی دیگر از مزایای مرمت ساختمان، افزایش استحکام و طول عمر سازه است.
معایب مرمت
بازسازی ساختمان در کنار مزایای خود معایبی نیز دارد. ممکن است زمانی که اقدام به نوسازی ساختمان می کنید، زیر ساخت های ساختمان مانند آب دچار آسیب شود. در نتیجه بازسازی ساختمان می تواند هزینه های پیش بینی نشده ای را برای شما به وجود بیاورد.
مزایای نوسازی
برای تعمیر سازه های قدیمی و با فرسودگی زیاد نیاز به نوسازی است. در برخی موارد به فرسودگی ساختمان ها به اندازه ای است که دیگر کارایی لازم را ندارد. به همین دلیل نوسازی ساختمان لازم است تا بتوان به صورت مجدد در این ساختمان ها زندگی کرد.
نوسازی ساختمان ها مزایای بسیاری دارد. مزایای نوسازی ساختمان عبارتند از:
- تغییر نقشه ساختمان
- مقاوم سازی ساختمان
- طراحی جدید و مدرن
- افزایش کارایی فضاهای داخلی ساختمان
- هماهنگی با متد جدید طراحی
- تنوع دکوراسیون
- زیبا تر شدن سازه و…
معایب نوسازی
همانطور که گفته شد، در فرآیند نوسازی همه قسمت های ساختمان تخریب نمی شود و فقط قسمتی از ساختمان تخریب می شود.
در هنگام نوسازی ساختمان باید به یک سری از نکات توجه کنید. این نکات عبارتند از:
- اولویت بندی کردن
- تعیین بودجه
- زمان بندی کردن
- انتخاب معمار و مجری طرح های ساختمانی
- تعویض تاسیسات ساختمانی
- تعرفه نوسازی ساختمان
- دقت در اندازه گیری ها و…
این نکات، تنها تعدادی از نکاتی است که در هنگام نوسازی ساختمان باید به آن توجه کنید. عدم توجه به این نکات، موجب می شود تا پروژه نوسازی به خوبی تکمیل نشود. به عنوان مثال اگر در هنگام نوسازی به اولویت و اهمیت کارها توجه نکنید، ممکن است هزینه های زیادی را صرف انجام کاری های غیر ضروری کنید. این در حالی است که نوسازی قسمت های مهم ساختمان انجام نشده است.
انتخاب معمار نیز یکی دیگر از نکات مهمی است که در هنگام نوسازی باید به آن توجه کنید. تجربه و تخصص معمار حرفه ای به شما کمک می کند تا بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کرده و یک طرح مدر و زیبا داشته باشید.
برای بازسازی ساختمان، شما باید خانه دیگری را اجاره کنید تا بتوانید مدتی در آنجا زندگی کنید. پروژه بازسازی باید در موعد خود به اتمام برسد. اگر پروژه در موعد خود به اتمام نرسد، شما متحمل هزینه های بیشتری خواهید بود.
بیشتر بخوانید: