جشنواره بهاره فروش انواع مدل های پارکت لمینت

شما در اینجا هستید:

آموزش نصب کاغذ دیواری

آموزش نصب کاغذ دیواری

کاغذ دیواری ایده خوبی است برای اینکه بدون دردسر و هزینه، هر موقع که هوس کردید به محیط کار یا منزل خود تنوع بدهید. بدون اینکه دردسرهای رنگ آمیزی یا گچ بری را به جون بخرید یا اینکه چیزی را خراب کنید یا بسازید، با کمترین هزینه ممکن یک رول کاغذ دیواری از هر فروشگاه در دسترس خریداری می‌کنید و روی هر دیواری که دوست دارید نصب می‌کنید. در بازار آنقدر کاغذ دیواری‌ در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف هست که تمام سلایق را پوشش می‌دهد. مجددا هر زمان که احساس دلزدگی کردید کاغذ دیواری را جدا کرده و دوباره برای دیوار تصمیم می‌گیرید. متنهی از حرف تا عمل فقط یک قدم می‌ماند که آن هم نصب کاغذ دیواری است. آموزش نصب کاغذ دیواری را به صورت گام به گام در این مقاله از آرکسان بخوانید.

نصب کاغذ دیواری بدون نصاب

هر چند نصب صحیح کاغذ دیواری دقت و مهارت می‌طلبد اما کاری نیست که خودتان نتوانید انجام دهید. اگر چه سپردن این کار به کسی که تجربه و مهارت زیادی در این زمینه دارد تصمیم منطقی‌تری است. به خصوص اگر خاطره‌ی خوبی از کارهای فنی ندارید و کاغذ دیواری که خریداری کرده‌اید گران قیمت است. اما اگر تصمیم گرفتید خودتان کاغذ دیواری را نصب کنید نگران نباشید، ما اینجا کنار شما هستیم تا این ماموریت را با موفقیت پشت سر بگذارید. اگر دنبال آموزش نصب کاغذ دیواری هستید مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

وسایل مورد نیاز برای انجام نصب کاغذ دیواری

وهله اول برای نصب کاغذ دیواری این است که اسباب و وسایل مورد نیاز را تهیه کنید. ابتدا یک رول کاغذ دیواری می‌خواهید که می‌توانید از هر فروشگاه تزئینات منزل و دکوراسیون خریداری کنید. رول‌های کاغذ دیواری معمولا در عرض‌های 50، 70 و یک متر در بازار موجود هستند. قیمت آن هم با توجه به کیفیت و ضخامت کاغذ، طرح و کشور سازنده متفاوت است. بعد از آن به یک فروشگاه ابزار فروشی مراجعه کنید و هر کدام از لوازم زیر را که ندارید تهیه کنید :

  • تیغ موکت بری یا کاتر
  • کاردک پلاستیکی به عنوان ماله
  • چسب مخصوص کاغذ دیواری (PVA)
  • خط کش
  • قیچی
  • قلمو یا غلطک نقاشی

به جای چسب مخصوص کاغذ دیواری می‌توانید از چسب چوب هم استفاده کنید. اگر چسب مخصوص کاغذ دیواری در ابزار فروشی موجود نبود سراغ آن را در رنگ فروشی بگیرید.

زیر سازی و آماده سازی محیط

بعد از اینکه ابزار و مواد لازم را فراهم کردید هرچیزی که به دیوار نصب است از جمله تابلو، ساعت دیواری و حتی کلید پریزها را از دیوار جدا کنید. وسایل دوروبر مثل مبلمان، میز و غیره را هم از محیط کار خود و مجاورت دیوار دور کنید. اگر کاغذ دیواری دیگری از قبل روی دیوار باشد باید آن را بکنید به این شکل که با آب گرم و قلمو یا اسفنج ابری سطح کاغذ دیواری را خیس کنید و حدود یک ساعت زمان بدهید. خواهید دید که کاغذ دیواری به راحتی از دیوار جدا می‌شود.

بعد از خالی و عریان شدن سطح دیوار قسمت‌هایی که ترک یا درز ایجاد شده را با مقداری پودر بتونه که با آب مخلوط می‌کنید بپوشانید. پس از خشک شدن بتونه با استفاده از سمباده نرم ناهمواری‌ها را بگیرید و سطح را یکنواخت کنید. اگر هم ترکی روی سطح دیوار وجود نداشت برای استحکام بیشتر و زیر سازی بهتر دیوارهای گچی می‌توانید سطح دیوار را با قلمو یک لایه روغن الیف بزنید. دقت کنید بعد از اینکه تمام این مراحل را طی کردید منتظر بمانید تا سطح دیوار به هیچ وجه نم نداشته باشد و خشک شود.

اندازه گیری‌ ابعاد

باید برای نصب کاغذ دیواری پلن (برنامه) داشته باشید؛ به این معنا که ابعاد دیوار را بدانید، متناسب با ابعاد دیوار متراژ کاغذ رنگی مورد نیاز را اندازه‌گیری کنید و این مقدار را از قبل ببرید و آماده کنید. به عنوان مثال اگر عرض کاغذ دیواری شما 70 سانتی متر است و عرض دیوار هم 3.5، شما 5 ردیف کاغذ دیواری لازم دارید که باید به مقدار 10 سانتی متر بیشتر از ارتفاع دیوار ببرید و کنار بگذارید؛ از اولین برش به عنوان راهنما استفاده کنید و باقی برش‌ها را انجام دهید. همچنین باید طرح کاغذ دیواری را در نظر بگیرید و اینکه تمایل دارید الگوی آن از کدام نقطه شروع شود. برای این کار معمولا خطی وسط دیوار رسم می‌کنند و نصب کاغذ دیواری را از وسط شروع می‌کنند به این دلیل که همیشه ابعاد دیوار بخش پذیر بر ابعاد کاغذ دیواری نیست. اگر از وسط شروع کنید در دو انتهای دیوار هر مقدار که لازم باشد یک ردیف با عرض کمتر قرار می‌دهید و به این ترتیب الگوی کاغذ روی دیوار قرینه خواهد بود.

آماده سازی چسب کاغذ دیواری

چسب مخصوص کاغذ دیواری به شکل پودری در بازار موجود است. پس از تهیه، ابتدا محتوا پودر داخل بسته را مطابق با دستورالعمل پشت بسته در حجم مشخص شده آب سرد مخلوط کنید و برای مدت 30 ثانیه سریع هم بزنید و 3 تا 4 دقیقه هم زدن را به شکل آهسته ادامه دهید تا مایعی غلیظ و ژلاتینی حاصل شود. غلظت مناسب برای مایع به نوع کاغذ دیواری بستگی دارد :

نوع کاغذ دیواری

حجم آب سرد مصرفی به ازای هر صد گرم

کاغذ دیواری نرمال

3.5 لیتر

کاغذ دیواری با پوشش وینیل

3 لیتر

کاغذ دیواری تمام وینیل

3 لیتر

کاغذ دیواری برجسته

2.5 لیتر

کاغذ دیواری سنگین برجسته

3 لیتر

تایل‌های پلی استر

2.5لیتر

تقریبا هر 100 گرم پودر چسب کاغذ دیواری که با 3 لیتر آب مخلوط می‌شود برای چسباندن 4 رول کاغذ دیواری کافی است. البته لازم است بدانید برای چسباندن کاغذ دیواری چسب چوب و پرایمر هم کاربرد دارد که باید حتما درباره نحوه استفاده از آن‌ها تحقیق کنید. بعضی از انواع کاغذ دیواری ها دارای چسب هستن و در این صورت نیازی به مراحل آماده سازی و چسب کاری نیست.

نصب کاغذ دیواری

یکی از برش‌های کاغذ دیواری را روی سطح صاف و بزرگی پهن کنید. پشت کاغذ دیواری را با استفاده از قلمو یا غلتک آغشته به چسب، چسب کاری کنید به شکلی نقطه‌ای روی آن بدون چسب نماند. اگر جای خالی باقی بماند پس از مدتی کاغذ دیواری در همان نقطه از دیوار جدا می‌شود و حبابی شکل به نظر می‌رسد. همه‌ی کاغذ ها را یک جا آغشته به چسب نکنید چرا که اگر 15 دقیقه بماند و استفاده نشود دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

بعد از اینکه پشت کاغذ کاملا آغشته به چسب شد یک طرف کاغذ را از بالا مقابل خط وسط دیوار قرار داده در حالی که حدود 5 سانتی متر اضافه کاغذ بالاتر از ضلع فوقانی دیوار باشد. سپس به آرامی از بالا به پایین کاغذ را روی دیوار قرار دهید و با کمک کاردک پلاستیکی پهن کنید. کاردک را از وسط به سمت کناره بکشید تا کمک کند هوایی زیر کاغذ نماند. اگر حبابی ایجاد شد کاغذ را به آرامی بلند کنید و دوباره آن را صاف کنید تا حباب از بین برود.

بعد از اتمام یک ردیف تا پایین می‌توانید مقدار اضافه کاغذ را از بالا و پایین ببرید و یکبار دیگر کاردک را روی سطح کاغذ دیواری بکشید. در هنگام نصب از در و پنجره‌ها به عنوان خط‌های تراز استفاده کنید تا زاویه عمود کاغذ هنگام نصب تغیر نکند.

اتمام نصب کاغذ دیواری

پس از اینکه این مراحل را برای تمام ردیف‌ها طی کردید و دیوار کاملا پوشیده شد با یک اسفنج مرطوب چسب‌های بیرون زده از زیر کاغذها را تمیز کنید. با استفاده از تیغ موکت بری یا کاتر تمام قسمت‌های اضافه یا روی هم افتاده را ببرید. اگر قصد داشتید مقادیر اضافه آمده کاغذ را در جایی به کار بگیرید پشت مبلمان، تخت یا رادیاتور محل مناسب‌تری است. در هنگام نصب اگر چروک یا حبابی ظاهر شد به هیچ وجه نگران نباشید؛ تا هنگام خشک شدن چسب دست شما برای هرگونه اصلاح باز است.

کلام پایانی

کاغذ دیواری همچنان که قیمت چندانی ندارد می‌تواند طرح و رنگ تازه ای به فضا ببخشد و دکوراسیون را به کلی متحول کند. اگر دوست دارید خودتان کار نصب کاغذ دیواری را انجام دهید تا برای به کار گیری آن‌ها معطل کسی نمانید فقط کافی است جرات کنید و یکبار مطابق با مراحلی که در این مطلب ذکر شد پیش بروید. همچنین در صورت نیاز به اطلاعات و خدمات بیشتر در زمینه خرید و نصب انواع کاغذ دیواری شرکت طراحی دکوراسیون داخلی آرکسان آماده و در کنار شما خواهد بود.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط با