جشنواره بهاره فروش انواع مدل های پارکت لمینت

قرنیز

یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین کاری که برای تزئین دیوار خانه می‌توانید انجام دهید گذاشتن قرنیز خواهد بود. اما این کار فقط جلوه زیبایی ندارد بلکه کاربردهای دیگری هم داشته که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. برای اینکه بتوانیم بهترین قرنیز را انتخاب کنیم باید ابتدا بدانیم که قرنیز چیست و چه کاربردهایی دارد.

در دکوراسیون داخلی و معماری در پایین‌ترین قسمت دیوار، تخته‌ای را که از جنس چوب، PVC، سنگ و یا MDF است می‌چسبانند که برای اتصال دیوار به زمین کاربرد داشته و باعث پوشش لبه دیوار می‌شود. از قدیم‌الایام از قرنیز برای پوشش پایینی دیوار استفاده شده است.

قرنیز چیست؟

همان‌طور که قبلاً گفتیم قرنیز یک نوار برجسته بوده که جنس آن از MDF، سنگ، چوب و… است که در پایین‌ترین قسمت دیوارها و در امتداد آن نصب می‌شود. باتوجه‌به جنسی که قرنیز دارد آن را با استفاده از پیچ، میخ، رول‌پلاک، ملاط ماسه و سیمان و چسب به دیوار متصل می‌کنند. اگر نگاهی به قرنیزها داشته باشیم خواهیم فهمید که ارتفاع آنها کم و تنها در محل اتصال دیوار به کف قرار می‌گیرند.

انواع قرنیز

قرنیزها در انواع مختلفی در بازار وجود دارد که از چوبی و سنگی گرفته تا سرامیکی و ام‌دی‌اف مورداستفاده قرار می‌گیرد. امروزه قرنیزهای MDF که روی آنها پوشش پی‌وی‌سی قرار دارد بسیار مرسوم شده است. در ادامه به هرکدام از این قرنیزها اشاره خواهیم کرد و آنها مورد بررسی قرار می‌دهیم.

با یک انتخاب هوشمندانه می‌توانید تمام فضای دکوراسیون منزل خود را تحت‌تأثیر قرار دهید. همچنین در دکوراسیون‌های مدرن امروزی قرنیزها جایگاه ویژه‌ای دارند.

قرنیز سنگ طبیعی

قرنیزهای سنگی دارای یک سری مزایا و معایب هستند. از معایب این محصول می توان به نصب سخت و وزن بالای آن اشاره کرد. اما این محصول مزایا و ویژگی هایی هم دارد. این قرنیزهای سنگی دارای مقاومت بالایی نسبت به سایر قرنیزهای مصنوعی مانند ام دی اف هستند. فضای پشتی قرنیزهایی مانند ام دی اف خالی هستند. این فضا محیط مناسبی را برای فعالیت و زیست انواع مورچه ها و حشرات ایجاد می کند. با توجه به صاف بودن قرنیزهای سنگی و استفاده از بندکشی در بالا و پایین آن دیگر نگران نفوذ و زیست حشرات نباشید.

قرنیز پلاستیکی (pvc)

این نوع از قرنیزها به دلیل ارزان و اقتصادی بودن بسیار کاربردی هستند. یکی دیگر از ویژگی های این محصول ضد آب بودن آن است. این ویژگی باعث می شود که برای محیط هایی که به صورت مداوم در معرض آب و رطوبت قرار دارند مانند آشپزخانه ها مناسب باشد. این نوارهای پلاستیکی از پلی وینیل کلراید ساخته می شوند.

قرنیز سرامیکی

همان طور که از نامشان مشخص است جنس این قرنیزها از سرامیک است. این نوارهای دکوری در طرح ها و رنگ ها مختلفی تولید می شوند که می تواند لعاب دار یا بدون لعاب باشد.

قرنیز سنگی:

در خانه‌هایی که در کف آنها سنگ به‌کاررفته معمولاً از قرنیزهای سنگی استفاده می‌کنند. ارتفاع این نوع قرنیزها بین 10 تا 15 سانتیمتر است که یکی از اشتباهاتی که در هنگام نصب ایجاد خواهد شد بیرون‌زدگی آن از دیوار بوده که در اتاق‌ها اگر بخواهید کمد نصب کنید مانع چسبیدن کامل آن به دیوار می‌شود. پس سعی کنید این بیرون‌زدگی را به حداقل برسانید.

قرنیز چوبی:

قرنیزهای چوبی نیز یکی دیگر از قرنیزها هستند که هنگامی در کف از پارکت استفاده شود از قرنیز چوبی بهره می‌برند. ارتفاع این نوع قرنیزها نیز 6 الی 10 سانتیمتر است. جنس آن نیز دقیقاً هم جنس پارکت بوده و جلوه‌های زیبایی دارد.

قرنیز پی‌وی‌سی:

از قرنیزهای PVC برای محلی که کف آن از سرامیک، سنگ و لمینت است مورداستفاده قرار می‌گیرد. قرنیزهای پی‌وی‌سی ارتفاعی 6 الی 10 سانتیمتری دارند. اگر کف منزل شما از لمینت ساخته شده به شما پیشنهاد می‌کنیم که قرنیز پی‌وی‌سی هم رنگ با کف را انتخاب کنید چرا که هارمونی که با کف ایجاد می‌کند آن را جذاب خواهد کرد.

قرنیز  MDF:

قرنیز MDF که از چوب مصنوعی ساخته شده از پرطرف‌دارترین مواد در ساخت وسایل دکوراسیون است. برای لمینت یکی از انتخاب‌های مناسب استفاده از قرنیز ام‌دی‌اف خواهد بود. قیمت قرنیز ام‌دی‌اف از پی‌وی‌سی گران‌تر و از قرنیز چوبی ارزان‌تر است.

کاربرد قرنیز

شاید ذهن شما هم درگیر این سؤال باشد که آیا استفاده از قرنیز برای ساختمان ضروری است؟ برای اینکه به پاسخ این سؤال خود برسید باید ابتدا به کاربرد قرنیز و هدف از نصب آن پی ببرید. قرنیزها اغلب مستطیلی شکل بوده که به‌تازگی با انحناهای خاص هم وارد بازار شده که برای آشپزخانه‌ها نیز می‌توان انواع گل‌دار و طرح‌دار آن را که مناسب دکوراسیون آشپزخانه میباشد را پیدا کرد. در این بخش به‌طورکلی به وظایف و کاربردهای قرنیز بر اساس جنس دیوار خواهیم پرداخت.

1-متوقف کردن گردوخاک:

قرنیزها مانند یک سد محکم در برابر گردوخاک عمل می‌کنند و باعث توقف آن می‌شوند. اگر قسمت پایینی دیوار بدون قرنیز باشد گردوخاک به لبه‌های پایینی می‌رسد و تمیزکردن دشوار خواهد شد.

2- محافظ در برابر صدمات فیزیکی:

قسمت پایینی دیوارها همیشه در برابر آسیب حساس هستند. برخورد اثاثیه منزل، اسباب‌بازی کودکان، جاروبرقی و یا هر وسیله دیگر با این قسمت ممکن است باعث ایجاد آسیب شود. پس با نصب قرنیز دیوار به‌راحتی می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید.

3- جلوگیری از انتقال رطوبت:

دیوارهایی وجود دارند که در برابر رطوبت از خود مقاومت کمتری نشان می‌دهند. بدون انجام‌دادن قرنیز آب ریخته شده روی زمین به دیوار خواهد رسید و باعث ایجاد رطوبت در قسمت پایینی دیوار خواهد شد.

4- عبور کابل‌ها و سیم‌ها:

در هنگام نصب قرنیزها به‌غیراز قرنیز سنگی و سرامیکی فضای خالی در پشت آن ایجاد می‌شود که به فضای پاشنه‌ای معروف است که در بیشتر مواقع از این فضا می‌تواند به‌عنوان عبور کابل‌ها و سیم‌ها استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال از قرنیز ام‌دی‌اف می‌توان برای عبور سیم‌های تلفن و سینمای خانگی بهره برد.

5- پوشاندن لبه‌های ناصاف دیوار:

در قسمت پایینی دیوار که سطوح ناصاف است با استفاده از قرنیز می‌توان این سطوح را پوشش می‌دهد.

6- درز انبساط را مخفی کردن:

پارکت‌های لمینت در طول سال به دلیل تغییرات آب‌وهوا انبساط و انقباض پیدا می‌کنند که برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از این انبساط و انقباض‌ها فاصله کمی را در هنگام نصب پارکت در دورتادور دیوارها ایجاد می‌کنند که به این فاصله درز انبساط می‌گویند و در محلی که پارکت به دیوار می‌رسد ایجاد شده و با استفاده از قرنیز به‌راحتی می‌توان آن را پوشاند. با این کار از ورود گردوغبار به این درزها جلوگیری خواهد شد.

7- تزئین و زیبا کردن فضای داخلی:

با انتخاب مناسب بهترین قرنیز که هماهنگ با دیگر المان‌های دکوراسیون داخلی مانند دیوار و کف‌پوش باشد به فضای داخلی منزل زیبایی دوچندانی خواهد بخشید.

سنگ قرنیز و انواع آن

همان‌طور که در بخش‌های قبلی هم به آن اشاره کردیم قرنیزها انواع مختلفی دارند که در جنس‌های متفاوتی نیز تولید می‌شوند. قرنیز سنگی نیز یکی از آنهاست و بستگی به نوع کف‌پوش باید از آن استفاده کرد. جدیدترین نوع آن هم قرنیز حرارتی است که در ساختمان‌های جدید و مدرن مورداستفاده قرار می‌گیرد. این نوع قرنیز نه‌تنها جلوه زیبایی به دیوارهای ساختمان می‌بخشد بلکه حرارت موردنیاز ساختمان را در فصول سرد تأمین می‌کند.

این سنگ‌ها در هنگام نازک‌کاری ساختمان نصب می‌شود. این قرنیز باعث جلوگیری از آسیب به ساختمان شده و زیبایی و جذابیت خاصی هم به فضای داخلی خواهد بخشید. عموماً ارتفاع سنگ قرنیز تراورتن 10 سانتیمتر بوده و با کف‌پوش جلوه زیبایی دارد. قیمت سنگ قرنیز 10 سانتی‌متری هم‌بستگی به نوع کیفیتی که دارد متغیر خواهد بود. درگذشته قرنیزهای سنگی طراحی خاصی نداشتند و ساده بودند.

سنگ‌های قرنیز معمولاً از انواع سنگ‌های ساختمانی ساخته می‌شوند که رایج‌ترین آنها سنگ تراورتن و سنگ مرمریت است. سنگ قرنیز تراورتن مقاومت بالایی داشته به همین خاطر در نمای خارجی و داخلی از آن استفاده می‌کنند. اما سنگ مرمریت با مقاومت پایینی که دارد بیشتر برای فضای داخلی ساختمان مورداستفاده قرار می‌گیرد. بیشتر افراد هم برای قرنیز از همان سنگ کف‌پوش بهره می‌برند.

سنگ پیشنهادی برای قرنیز

سنگ‌هایی که برای نصب قرنیز می‌توان پیشنهاد انواع مرمریت، سنگ‌های مرمر و چینی خواهد بود. سنگ مرمر چون طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی دارد می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد. البته قیمت سنگ قرنیز مرمر کمی بالا است. در بین تمام این موارد نیز آخرین گزینه سنگ تراورتن را پیشنهاد می‌کنیم. البته تمامی این موارد به بستگی به این دارد که از سنگ طبیعی بخواهید استفاده کنید یا سنگ مصنوعی که برخی از موارد دیگر نیز که به آن اشاره کردیم در انتخاب قرنیز مناسب تأثیرگذار است.

معایب قرنیز سنگی

باتوجه‌به اینکه قرنیز سنگی در طرح و رنگ‌های مختلف وجود دارد و به نظم منزل و زیبایی آن تأثیر می‌گذارد و باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوار و کف می‌شود اما بازهم استفاده از آن معایبی خواهد داشت که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  • قیمت قرنیز سنگی نسبت به سایر قرنیزها بالاتر است.
  • به دلیل صیقل دادن سنگ‌های ساختمانی و برای تولید قرنیز استحکام آنها کم شده و به‌اندازه سنگ کف مقاوم نیستند.
  • به دلیل طول بلندی که دارند احتمال شکستگی آن در حین جابه‌جایی بالاست
  • رنگ‌بندی سنگ‌های قرنیز محدود بوده و همین باعث محدود شدن انتخاب مشتریان خواهد شد.
  • ظاهر قرنیز سنگی یکدست و یکنواخت نیست.

جمع‌بندی

در این مطلب همه چیز را درباره قرنیز و انواع آن مورد بررسی قرار دادیم. با مفهوم قرنیز و کاربردهای آن در فضای داخلی ساختمان نیز آشنا شدیم. همان‌طور که اشاره کردیم در هنگام انتخاب قرنیز مناسب باید به هماهنگی قرنیز با پوشش کف ساختمان توجه کنید تا هارمونی چشم نوازی را مشاهده نمایید و به فضای داخلی و دکوراسیون آنجا جانی تازه ببخشد.

همچنین قرنیزها باتوجه‌به جنسی که دارند طبقه‌بندی می‌شوند که امروزه بیشتر از قرنیزهای MDF استفاده می‌کنند و طرف دارد زیادی هم پیدا کرده است. قرنیزهای پی‌وی‌سی نیز نسل جدیدی هستند که جایگاه خوبی را در بازار فروش قرنیز بازکرده‌اند. این نوع قرنیز نصب آسانی داشته و کارکردن با آنها راحت خواهد بود. برای پوشش کابل‌ها و لوله‌ها نیز می‌توان از قرنیز توخالی استفاده کرد. پس برای داشتن دکوراسیون زیبا می‌توانید رنگ قرنیز را باتوجه‌به رنگ درب‌ها و دیوارها انتخاب کنید.

تعدادی از محصولات قرنیز

سوالات متدوال قرنیز

انواع قرنیزهایی که می‌توان از آن‌ها برای طراحی دکوراسیون محیط‌های داخلی استفاده کرد عبارتنداز: قرنیز چوبی، قرنیز پی وی سی، قرنیز سنگی و قرنیز MDF

برای محیط‌های تجاری و اداری که عبور و مرور در آنجا بیشتر است و کف زمین و قرنیزها باید دائما شستشو داده شوند، قرنیزهای سنگی گزینه مناسب‌تری هستند.

اگر در فکر طراحی دکوراسیون داخلی با قرنیز هستید، برای کنترل هزینه‌های خود می‌توانید از قرنیزهای پی وی سی یا ام دی اف استفاده کنید.

حین انتخاب رنگ و حتی جنس قرنیز باید به سبک دکوراسیون داخلی توجه داشته باشید. برای خانه‌هایی که به سبک مدرن دیزاین شده‌اند، طیف رنگ‌های روشن یا قهوه‌ای رنگ‌های مناسبی به شمار می‌روند.